ETUSIVU
KILPAILUT
JÄSENASIAT
HISTORIA
YHTEYSTIEDOT


THU-Team ry on perustettu 21.10.1978. Kerho perustettiin alkujaan Toivolan Ekun autotallissa kokoontuneen autourheilu-henkisen porukan toimesta. Nimikin saatiin helposti, kun katsottiin kellotaulua, jossa luki THU. Siitä kaikki alkoi ja vielä tänä päivänäkin on kerhoilta joka torstai klo 18.30 alkaen Pusulassa, Ajolan yläkerrassa. Pusulan Maamiesseuralta saatiin vuokrattua meidän käyttöömme sopiva tila, jossa säilytetään kaikki tarpeellinen seuran välineistö.

Alkuaikoina THU-Team järjesti vuosittain autosuunnistuskilpailuja nimellä Pusulan Ajo ja lisättiin vaan järjestysluku vuosittaisten kisojen nimeen. Nummi-Pusulan maastot olivat aivan ylivertaisia suunnistuskisan järjestämiseen jopa autolla ajettuina. Maanomistajien kanssa päästiin aina sopimuksiin maa-alueitten ja teiden käytöstä ja innokasta katsojaa oli metsät täynnä. Päästiin jo silloinkin hyvään maineeseen lähiseurojen kuin myös AKK:n arvoasteikoissa. Oman seuran autosuunnistuskilpailijoitakin oli siihen aikaan todella paljon ja he saavuttivat pohjoismaitten ja Suomen mestaruus kisojen kärkisijoituksia.
Koko ajan seuran jäsenet ovat kilpailleet myös jokamiehenluokassa, ralleissa ja muissa autourheilulajeissa.

Jäsenmäärä on melkoisen tasaisesti liikkunut siinä 150 molemmin puolin. Tällä hetkellä jäseniä on melko tarkalleen 139, joista puolet on aktiivikilpailijoita. Kilpailijamäärä on todella suuri ja sen mukana vuosittain tulee myös mainetta ja kunniaa.

Kilpailemisen lisäksi seuran jäsenet käyvät yhdessä auttamassa lähi autourheiluseuroja erilaisissa toimitsija tehtävissä. Muutama vuosi sitten, kun oltiin Somuran radalla auttamassa naapuriseuraa niin iski kipinä itse järjestää jokamiehenluokan kilpailu Somuran radalla. Tehtiin töitä taas uuden aluevaltauksen kanssa ja onnistuttiin viemään läpi hyvä kilpailu. Nyt niitä jokkiskisoja on tehty jo kolme.

Rallikilpailun järjestämistä haikailtiin monta vuotta ennen kuin uskallettiin ryhtyä toimeen. Ensimmäinen ralli oli nimellä THU-ralli, toinen Hiidenpirtti-ralli 1995, kolmas Saupart-ralli 2002. Saupart II-ralli oli jo tehty valmiiksi, kun jouduimme sen perumaan teiden huonon kunnon takia.

Kesäisin vietetään jo perinteisesti THU-saunapäivää Toivolan mökillä ja osanotto on ollut todella runsas. Naapuri mökkejä on informoitu etukäteen tilapäisestä meluhäiriöstä. Saunotaan, uidaan, syödään pientä suolasta, grillataan, pelataan pelejä, muistellaan menneitä ym. Yhdessä oloa aloitellaan jo puolilta päivin ja jatketaan aamuun asti. Eikä hauska ole loppunut koskaan.

Viimeisin lajivaltaus on ollut varmaan endurance-rata-ajo. Endurance on kestävyysajoa, jossa ajetaan 6 tuntia yhtä mittaa, kuskia vaan vaihdetaan välillä ja tankataan. Kerhon jäsenet ovat pärjänneet hyvin kyseisessä lajissa. THU-Teamin naisetkin uskaltautuivat rata-ajoon ja tempaisivat hyväntekeväisyytenä syksyllä 2007 upean suorituksen Alastarolla. Mainoksista kerätyt rahat menivät lyhentämättöminä Pusulan vanhainkodin vuodeosaston asukkaiden virkistyskäyttöön.

Monenlaista on koettu ja tehty 30 vuoden aikana. Yhteistyökumppaneita on ollut paljon ja paljon tehdään yhteistyötä Saupart Oy:n, Nummi-Pusulan kunnan, PU-58:n ja monien muiden paikallisten seurojen ja yhdistyksien kanssa. Yhteistyöllä saadaan paljon enemmän aikaan kuin yksin puurtaessa.

Joskus ihan ihmettelee itsekseen, mitä tässä autourheilussa on niin puoleensa vetävää, että aina vaan jaksaa mennä mukaan toimintaan. Salaisuus täytyy olla seuran jäsenkannassa; ollaan samanhenkisiä, halutaan toimia yhdessä ja viihdytään yhdesä.

Ulla Toivola
THU-Team ry , sihteeri
Copyright © 2010 THU-Team Ry